Visszafordíthatatlanul itt a nyár, VÉGRE, s ennek ékes bizonyítéka, hogy a citromfámon megjelentek az idei első, használható termések.
Ezen felbuzdulva, csináljunk gyorsan egy finom, citromos ételt.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Az összes összetevőt egy zárható tálba összkeverjük, s beletesszük a 3 db., nagyon picit kiklopfolt csirkemellett. Azért nem kell nagyon vékonyra klopfolni, mert akkor nem olyan ízes megsütve. A só nem véletlenül maradt ki a pácból. Nem szabad a pácba tenni, mert megkeményíti a húst. A húsok tehát a zárható tetejű, pácot tartalmazó tálban vannak. Lezárjuk, s 4 órára, max. 1 napra hűtőbe teszed. Tovább azért nem érdemes a pácban tartani, mert annyira átveszi a hús a pác ízét, hogy nem lehet a húst érezni.
Kétféle képpen süthetjük meg. Ha van lehetőségünk grillezni, akkor amint kivettük a pácléből, irány a grillrács, s itt már szórhatunk rá sót.
Ha nem tudjuk meggrillezni, akkor betesszük egy hőálló tálba, öntünk rá olajat, annyit, hogy pár mm vastagságban ellepje a húst, s 200 fokos sütőben néha megforgatva kb. 50 perc alatt elkészül. De ha nézzük sülés közben, akkor lesz jó, amikor a húsnak már enyhén barna színe van.
Hozzávalók:
- 4-6 db. nagy burgonya
- 2 szál rozmaring
- só
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A burgonyákat megpucoljuk és félbe, majd a feleket negyedekre vágjuk. Megsózzuk a burgonyát és megvárjuk, amíg felhevül az olaj. Ezt úgy tudjuk leellenőrizni, hogy már kellően meleg-e, hogy belelógatunk egy szelet burgonyát, s ha már sistereg, akkor jó. Beletesszük az összes burgonyát, hozzá dobjuk a rozmaringszálakat és szép barnára sütjük.