Falusi burgonyás pogácsa
2011. augusztus 21. írta: StileDiVita

Falusi burgonyás pogácsa

Amikor végre nyár van - ami így a naptári időszak végére kezd megérkezni :-D -, én leginkább olyan ételeket szeretek készíteni és fogyasztani, ami könnyen elkészíthető, nem terheli meg gyomrot, mégis nagyon finom és lehet variálni. Ilyen ez a recept is.
FALUSI BURGONYÁS POGÁCSA
Hozzávalók - kb. 50-60 db-hoz - 
- 6 db. közepes burgonya
-1 db. lehetőleg tanyasi tojás
- 7 púpos ek. búza félfogós liszt - én a dunaföldvárit használom - 
- víz, só 
Elkészítés
A burgonyát megpucoljuk, kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük. Majd miután elkészült, krumplinyomóval alaposan szétnyomkodjuk, olyannyira, hogy szinte krémes állagú legyen. Ekkor belekeverjük egy fakanálla a tojást, mert még nagyon meleg ilyenkor a burgonya. Ízlés szerint sózzuk, de ez kicsivel sósabb íz legyen, mint amilyet szeretünk, mert még jön bele a liszt, ami tompítja a só ízét. 
Mindezek után belekeverjük a lisztet, s egyenletes tésztát gyúrunk belőle, ami nem szabad, hogy kemény legyen, inkább ragacsos állagúnak kell lenni. Folyamatosan lisztezzük a deszkát, hogy ne ragadjon le a tészta.
Amikor a tészta kész, nyújtsuk ki kb. fél cm vastagságúra és pogácsaszaggatóval szaggassuk ki a pogácsákat. 
Amint ezzel is elkészültünk, forró olajba süssük ki. A tésztáknak kicsit fel kell púposodniuk, akkor lesz igazán finom, de ehhez az kell, hogy az olaj forró legyen. 

 

Fogyaszthatjuk magában, lekvárral, kinek, hogy tetszik.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringescsokolade.blog.hu/api/trackback/id/tr617961362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása