Dolce Vita - az én (íz)világom: Sült gesztenye - pihenésképp az ünnepi rohanásban -
2011. december 18. írta: StileDiVita

Dolce Vita - az én (íz)világom: Sült gesztenye - pihenésképp az ünnepi rohanásban -

Arra gondoltam, mivel az elmúlt négy hétben biztos sokat dolgozott mindenki az ajándékok beszerzésével, becsomagolásával, ja, s azzal kezdve, hogy kigondolásával, most egy picit dőljünk hátra, s adjuk át magunkat egy tipikus téli ropogtatni valónak. 
DOLCE VITA - AZ ÉN (ÍZ)VILÁGOM: SÜLT GESZTENYE - PIHENÉSKÉPP AZ ÜNNEPI ROHANÁSBAN -

 



Hozzávalók - kb. 2 személyre -
- kb. fél kg nagy szemű, szép gesztenye
- 1 dl víz
Elkészítés
Az elkészítése roppant egyszerű. Fogjuk a gesztenyéket, s egyenként, a púpos felükön keresztbe mélyen bevágjuk őket, de nem vágjuk ketté.
Ha ezzel megvagyunk, egy nagy serpenyőbe rakjuk őket, ráöntjük a vizet, lefedjük fedővel, s a közepes méretű gázrózsa, közepesnél nagyobb lángján elkezdjük sütni. Amíg puhulnak a vízben, addig nem nyúlunk hozzájuk. Ha már elpárolgott a víz, akkor kb. 20 másodpercenként megrázzuk a serpenyőt úgy, hogy kicsit elemeljük a tűzről. Kb. 15-20 percen belül van kész, amikor már egy-két helyen fekete foltokat látunk, valamint, a gesztenye szép, sárga színű lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringescsokolade.blog.hu/api/trackback/id/tr997961282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MJ 2011.12.18. 20:58:58

Hú de finom! Meg az illata, míg sül. :)

Rozmaring&Csokoládé 2011.12.19. 20:23:52

:-) :-), bizony, bizony!
süti beállítások módosítása