Advent első hétvégéje van. Ahogy tavaly is, idén is megpróbálok ötletekkel segíteni nektek, hogyha kézzel készített karácsonyi ajándékokat szeretnétek készíteni, esetleg mik lehetnének azok.
Íme az első ajánlatom.
CSIPKEBOGYÓ SZÖRP - KÉZZEL KÉSZÍTETT KARÁCSONYI AJÁNDÉK 1.
Hozzávalók
- 1 kg csipkebogyó - a két végén enyhén levágva -
- 4 l víz
- literenként: 2 kg cukor és 5 gr citromsav
Elkészítés
A csipkebogyónak levágjuk mindkét végét, majd húsdarálón összezúzzuk. Ráöntünk 3 liter vizet, ami max. 50 fokos legyen, és 24 órát állni hagyjuk.
Ezután leszűrjük, a zúzalékra újabb 1 l vizet öntünk, ami már lehet 60 fokos, s ezt is 24 órát állni hagyjuk, majd belepréseljük az előző lébe.
Az így kapott szörpalapot 50 fokra melegítjük, s literenként 2 kg cukrot és 5 gr citromsavat adunk. Amikor már kicsit habzik, akkor elzárjuk alatta a tüzet, leszedjük a habját, visszahűtjük és tiszta üvegekbe tesszük.