Lekvárok nagymamám kamrájából 2.: Epres rebarbara lekvár
2011. szeptember 24. írta: StileDiVita

Lekvárok nagymamám kamrájából 2.: Epres rebarbara lekvár

Ha nagyon őszinte akarok lenni, meg kell vallanom, ez a lekvár nem szerepelt nagymamám kamrájában soha :-D. Igaz, rebarbarát és epret is már akkor is ettünk, mindkettő megtermett a kertben, de lekvár nem készült belőle. Ez az én összetételem, ami nagyon finom.
LEKVÁROK NAGYMAMÁM KAMRÁJÁBÓL 2.: EPRES REBARBARA LEKVÁR
Hozzávalók 
- 60 dkg rebarbara - meghámozott állapotban -
- 25 dkg eper
- 1 ek. citromlé
- 30-40 dkg cukor
Elkészítés
A rebarbarát miután meghámoztuk, ujjnyi nagyságúakra vágjuk és egy lábasba tesszük. Hozzáadjuk a megmosott, lecsumázott és négybe vágott epreket, a citromlevet és a cukrot, s elkezdjük főzni. Kb. 1 óra főzés után, amikor már a gyümölcsök szétestek, kézi botmixerrel egy kicsit összepépesítjük és még főzzük addig, amíg már csak krátereket lövöldöz. Ez nekem 35-40 perc volt. Utána üvegekbe töltjük őket és 1 napra száraz dunsztba tesszük.
Természetesen, mindenből mehet bele több is, nekem ez most csak kísérleti mennyiségként lett ennyi, mert nem tudtam milyen lesz az íze, de jövőre többet fogok készíteni, ez már most biztos :-D.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringescsokolade.blog.hu/api/trackback/id/tr477961344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása