Castagnaccio, a toszkán gesztenyelisztes torta
2012. május 02. írta: StileDiVita

Castagnaccio, a toszkán gesztenyelisztes torta

Közeledik az időpont, hogy indulok Toszkánába a főzőkurzusra, s úgy látszik, ez az izgalom már áttevődött a konyhámba is :-D.
Ma egy nagyon finom, tipikusan toszkán desszertet ajánlok, ami gesztenyelisztből készül. 
CASTAGNACCIO, A TOSZKÁN GESZTENYELISZTES TORTA - DOLCE VITA-AZ ÉN (ÍZ)VILÁGOM

 

Hozzávalók

- 0,5 kg gesztenyeliszt
- 1 tk. só
- 0,5 dl hideg víz
- 1 ek. extra szűz olíva olaj
- 4 dkg fenyőmag
- 2 tk. finomra vágott rozmaringlevél
- 1 doboz ricotta
- 1 ek. cukor
- 1 marék pirított dió
Elkészítés
A gesztenyeliszthez hideg vizet csorgatunk annyit, hogy az állaga olyan legyen, mint a tejszín. Majd beletesszük az olajat, sót, fenyőmagot és rozmaringlevelet, s elkeverjük benne.
Egy kiolajozott tortaformába tesszük, s 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg úgy nem néz ki, mint a csokitorta.
A ricottát összekeverjük a cukorral, a sütemény tetejére tesszük, majd pirított dióval megszórjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringescsokolade.blog.hu/api/trackback/id/tr967961192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nyammm 2012.05.02. 13:43:36

Ez isteni lehet! Még sosem használtam gesztenyelisztet!

Rozmaring&Csokoládé 2012.05.02. 14:26:05

Nyammmikám, pedig nagyon-nagyon finom édes dolgokhoz, feltétlen tegyél vele egy próbát!
süti beállítások módosítása