Lezajlott a Bocuse d'Or magyarországi selejtezője
2015. december 14. írta: StileDiVita

Lezajlott a Bocuse d'Or magyarországi selejtezője

December 13-án, délelőtt 11 órától mérette meg magát az a 11 kiválasztott séf a Metro GasztroAkadémián, akiket a pályamunkájuk alapján a zsűri augusztusban kiválasztott. 

2015-12-13_bocuse_img_6015-630x420.jpg

Az eredmény a következőképpen alakult:

  • Pohner Ádám      (Olimpia Étterem, Budapest)
  • Szabó László      (Sodexo)
  • Volenter István    (67 Étterem és Bistro, Székesfehérvár)
  • Sándor Rodrigo    (Costes Downtown, Budapest)
  • Győrffy Árpád      (Kollázs – Four Seasons, Budapest)
  • Széll Tamás        (Onyx Étterem, Budapest), aki a lyoni versenyzésével lett kvalifikált

A versenyzőknek nem volt könnyű dolguk. Ezen a versenyen még egymaguk álltak a tűzhelyek mellett, ahol egy hal - és egy vadétel elkészítése volt a feladat 3 óra 45 perc alatt. Majd 5+1 versenyfogást kellett kitálalniuk a zsűrinek. A 11 főnek olyan ételsort kellett a zsűri elé tárnia, amelyek a világ legjobb bisztróiban vagy éttermeiben is megállnák a helyüket, emellett szezonálisak, harmonikusak, figyelemfelkeltőek, s akár szórakoztatóak is. Külön konyhai zsűri pontozta a tisztaságot, higiéniát, racionális alapanyag felhasználást, míg az ételeket 5-5 főből álló hal - és húsételeket kóstoló zsűri minősítette. 

A megmérettetés 2016. február 18-án folytatódik tovább a hazai döntővel, ahol már párban indulnak, a saját commis-jukkal (segéd). A Bocuse d’Or Europe magyar csapatának tagja lehet majd az ifjúsági verseny első 6 helyezettje és néhány ígéretes szakácstanuló is, a hazai döntőn győztes szakács, valamint a csapatkapitány, a promóciós menedzser és a tréner oldalán.

Európa 2 országa versenyez majd 2016. május 10-11-én Budapesten. Ha sikerül a két korábbi magyar résztvevőhöz hasonlóan szerepelni, a magyar versenyző ezen a versenyen kvalifikálja magát a Bocuse d’Or Lyon 2017-es világdöntőjére.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringescsokolade.blog.hu/api/trackback/id/tr818171176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása