December 13-án, délelőtt 11 órától mérette meg magát az a 11 kiválasztott séf a Metro GasztroAkadémián, akiket a pályamunkájuk alapján a zsűri augusztusban kiválasztott.
Az eredmény a következőképpen alakult:
- Pohner Ádám (Olimpia Étterem, Budapest)
- Szabó László (Sodexo)
- Volenter István (67 Étterem és Bistro, Székesfehérvár)
- Sándor Rodrigo (Costes Downtown, Budapest)
- Győrffy Árpád (Kollázs – Four Seasons, Budapest)
- Széll Tamás (Onyx Étterem, Budapest), aki a lyoni versenyzésével lett kvalifikált
A versenyzőknek nem volt könnyű dolguk. Ezen a versenyen még egymaguk álltak a tűzhelyek mellett, ahol egy hal - és egy vadétel elkészítése volt a feladat 3 óra 45 perc alatt. Majd 5+1 versenyfogást kellett kitálalniuk a zsűrinek. A 11 főnek olyan ételsort kellett a zsűri elé tárnia, amelyek a világ legjobb bisztróiban vagy éttermeiben is megállnák a helyüket, emellett szezonálisak, harmonikusak, figyelemfelkeltőek, s akár szórakoztatóak is. Külön konyhai zsűri pontozta a tisztaságot, higiéniát, racionális alapanyag felhasználást, míg az ételeket 5-5 főből álló hal - és húsételeket kóstoló zsűri minősítette.
A megmérettetés 2016. február 18-án folytatódik tovább a hazai döntővel, ahol már párban indulnak, a saját commis-jukkal (segéd). A Bocuse d’Or Europe magyar csapatának tagja lehet majd az ifjúsági verseny első 6 helyezettje és néhány ígéretes szakácstanuló is, a hazai döntőn győztes szakács, valamint a csapatkapitány, a promóciós menedzser és a tréner oldalán.
Európa 2 országa versenyez majd 2016. május 10-11-én Budapesten. Ha sikerül a két korábbi magyar résztvevőhöz hasonlóan szerepelni, a magyar versenyző ezen a versenyen kvalifikálja magát a Bocuse d’Or Lyon 2017-es világdöntőjére.