Ma már közel sem csak diszkrét bája van annak, ha valaki pályaelhagyóként áll be a gasztronómia valamelyik szegmensébe, hiszen kivétel nélkül, minden esetben az bizonyosodott be az ilyen emberekről, hogy belőlük válnak a legjobb szakemberek. Felnőtt fejjel, maguk választotta utat járnak, ezért sokkal több erőt és energiát invesztálnak a minőségben, az egyediségbe és ezáltal a sikerbe.
Ezt a hitemet erősíti tovább Alexandre Cornot története, aki 32 éves koráig bankárként és műkereskedőként élte a mindennapjait, majd úgy döntött, hogy vált, s hirtelen megjelent Champagne Ay településen, hogy megvegyen egy régóta használaton kívüli kúriát, s környékbeli szőlőterületek vásárlásával felépítse 2008-ban a Brimoncourt-házat.
Champagne tartomány számos olyan birtokkal büszkélkedhet, amely több száz éves múltra tekint vissza, de a minőség és siker kulcsa nem kizárólag a hírnév és a tradíció lehet. Hiszen Alexander Cornot kilenc év alatt nemzetközileg is ismerté és elismertté tette a Brimoncourt champagne-okat.
S ez idő alatt még terjeszkedni is tudott a ház. A birtok másik központja ugyanis Reimsben található, ahol négyféle champagne-t készítenek: Brut Régence, Brut Rosé, Extra Brut és Blanc de Blancs fajtákat.
Az első tételek 2013-ban kerültek a piacra, s manapság nagyságrendileg 400.000 palack champagne-t értékesítenek. Egyre keresettebbek külföldön is, a világ számos országában, köztük Magyarországra is megtalálhatóak. Hazánkban a Veritas Borkereskedés forgalmazza a Brimoncourt termékeket, kis- és nagykereskedésükben, valamint borbárjukban folyamatosan elérhetők a pezsgők, de számos hazai étterem borlapján is találkozhatunk a Brimoncourt champagne-okkal.
Noha a világ egyik leghíresebb borvidékéről van szó, ahol nagyon komoly múlttal és presztízzsel rendelkező birtokok sorakoznak, úgy tűnik, mégis lehet újat s vonzót létrehozni, ha valaki kellően elszánt és kreatív. A Brimoncourt ugyanis pont arról szól, hogy ne csupán az ünnepek italaként kezeljük a champagne-t, hanem minél többször teremtsünk alkalmat arra, hogy pukkanjanak a dugók és pezsegjenek a könnyed, elegáns buborékok.
Egy napra, december 6-án Budapestre látogat a champagne ház tulajdonosa és a cég ügyvezető igazgatója, hogy személyesen meséljék el történetüket, miközben a poharak megtöltődnek ezzel a remek habzó tétellel, a tányérokon pedig finom falatok sorakoznak.
Champagne-ok és kísérőik a december 6-i vacsorán:
Nyitás:
Francois Brut Nature
Brimoncourt Blanc de Blancs
Füstölt lazacos blini
Brimoncourt Brut Régence
(VinC- pezsgőteszt 5 csillag)
Brie sajtos kosár
Brimoncourt Extra Brut
Szójás gyömbéres bélszíncsíkok
Brimoncourt Brut Rosé
Földi epres pohárdesszert
Zárás:
Márton és Lányai Irsai Olivér pálinka
A vacsora ára: 25.800 Ft/fő, ami tartalmazza a vacsoramenüt, valamint a pezsgők s a pálinka kóstolását és visszakóstolását
Előadók: Alexandre Cornot Brimoncourt Champagne ház tulajdonosa és Emmanuel de La Morinerie a cég ügyvezető igazgatója
Séfpáros: Jakab Attila és Tőkés Dániel
Sommelier: Németh Alíz
Érkezés: 19:00-tól, a vacsora 19:30 órakor kezdődik
Jelentkezés és előzetes jegyvásárlás: info@veritaswinebar.hu
Cím: VERITAS WINEBAR 1074 Budapest, Dohány u. 58-62.