Budapestre érkezik a világhírű Brimoncourt champagne ház tulajdonosa
2017. november 30. írta: StileDiVita

Budapestre érkezik a világhírű Brimoncourt champagne ház tulajdonosa

Bohém Mikulás-napi Brimoncourt-vacsora a VERITAS WINEBAR-ban

Ma már közel sem csak diszkrét bája van annak, ha valaki pályaelhagyóként áll be a gasztronómia valamelyik szegmensébe, hiszen kivétel nélkül, minden esetben az bizonyosodott be az ilyen emberekről, hogy belőlük válnak a legjobb szakemberek. Felnőtt fejjel, maguk választotta utat járnak, ezért sokkal több erőt és energiát invesztálnak a minőségben, az egyediségbe és ezáltal a sikerbe.  

Ezt a hitemet erősíti tovább Alexandre Cornot története, aki 32 éves koráig bankárként és műkereskedőként élte a mindennapjait, majd úgy döntött, hogy vált, s hirtelen megjelent Champagne Ay településen, hogy megvegyen egy régóta használaton kívüli kúriát, s környékbeli szőlőterületek vásárlásával felépítse 2008-ban a Brimoncourt-házat.

brimoncourt1.jpg

Champagne tartomány számos olyan birtokkal büszkélkedhet, amely több száz éves múltra tekint vissza, de a minőség és siker kulcsa nem kizárólag a hírnév és a tradíció lehet. Hiszen Alexander Cornot kilenc év alatt nemzetközileg is ismerté és elismertté tette a Brimoncourt champagne-okat. 

S ez idő alatt még terjeszkedni is tudott a ház. A birtok másik központja ugyanis Reimsben található, ahol négyféle champagne-t készítenek: Brut Régence, Brut Rosé, Extra Brut és Blanc de Blancs fajtákat.

Az első tételek 2013-ban kerültek a piacra, s manapság nagyságrendileg 400.000 palack champagne-t értékesítenek. Egyre keresettebbek külföldön is, a világ számos országában, köztük Magyarországra is megtalálhatóak. Hazánkban a Veritas Borkereskedés forgalmazza a Brimoncourt termékeket, kis- és nagykereskedésükben, valamint borbárjukban folyamatosan elérhetők a pezsgők, de számos hazai étterem borlapján is találkozhatunk a Brimoncourt champagne-okkal. 

Noha a világ egyik leghíresebb borvidékéről van szó, ahol nagyon komoly múlttal és presztízzsel rendelkező birtokok sorakoznak, úgy tűnik, mégis lehet újat s vonzót létrehozni, ha valaki kellően elszánt és kreatív. A Brimoncourt ugyanis pont arról szól, hogy ne csupán az ünnepek italaként kezeljük a champagne-t, hanem minél többször teremtsünk alkalmat arra, hogy pukkanjanak a dugók és pezsegjenek a könnyed, elegáns buborékok.  

Egy napra, december 6-án Budapestre látogat a champagne ház tulajdonosa és a cég ügyvezető igazgatója, hogy személyesen meséljék el történetüket, miközben a poharak megtöltődnek ezzel a remek habzó tétellel, a tányérokon pedig finom falatok sorakoznak.  

Champagne-ok és kísérőik a december 6-i vacsorán:

Nyitás:

Francois Brut Nature 

Brimoncourt Blanc de Blancs

Füstölt lazacos blini

Brimoncourt Brut Régence

(VinC- pezsgőteszt 5 csillag)

Brie sajtos kosár

Brimoncourt Extra Brut

Szójás gyömbéres bélszíncsíkok

Brimoncourt Brut Rosé

Földi epres pohárdesszert

Zárás:

Márton és Lányai Irsai Olivér pálinka

 A vacsora ára: 25.800 Ft/fő, ami tartalmazza a vacsoramenüt, valamint a pezsgők s a pálinka kóstolását és visszakóstolását

Előadók: Alexandre Cornot  Brimoncourt Champagne ház tulajdonosa és Emmanuel de La Morinerie a cég  ügyvezető igazgatója 

Séfpáros: Jakab Attila és Tőkés Dániel

Sommelier: Németh Alíz

Érkezés: 19:00-tól, a vacsora 19:30 órakor kezdődik

Jelentkezés és előzetes jegyvásárlás: info@veritaswinebar.hu

Cím: VERITAS WINEBAR 1074 Budapest, Dohány u. 58-62.

brimoncourt_emmanuel_de_la_morinerie_es_alexandre_cornot.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringescsokolade.blog.hu/api/trackback/id/tr7113406585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása