Mától nyilvános a Gault&Millau hazai, 2016-s étterem - és borkalauza. Az anonim szakértők ezeket a helyeket tartották a legjobbaknak:
- Az év étterme az Alabárdos (tulajdonos: Andrusch Péter)
- Az év borászata a Heimann Családi Birtok
- Az év konyhafőnöke Lőrincz György (Babel)
- Az év étteremtulajdonosa Pintér Katalin (Gerbaud, Onyx, Émile)
- Az év felfedezettje a St. Andrea Wine & Gourmet Bar
- Az év kisvendéglője a Fricska Gasztropub
- A vidék étterme az Anyukám mondta (Encs),
- Az alternatív vendéglátás 2016 elismerést pedig a Séf utcája és a Buja disznó(k) kapták
- forrás: origo.hu: http://www.origo.hu/tafelspicc/kozelet/20151119-ev-magyar-etterme-go-mi-jo-gailt-millau-kalauz.html -
Később hozom a 17, 16, 15 pontos éttermeket is! Addig örüljünk a legjobbaknak!